« Als vents d'Hexacorde | Portada del Blog | Músics libanesos a Catalunya »

Barcelona Gipsy BalKan Orchestra

    miércoles 5.dic.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Una amalgama total      Jordi Martí Fabra

La BGKO, aquest dissabte 8 de desembre al 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Des de fa cinc anys, la Barcelona Gipsy BalKan Orchestra no ha parat de créixer i evolucionar en el seu so i la seva formació, en una amalgama com a mínim tant rica com la de molts dels ritmes que interpreten en directe. Aquest dissabte 8 de desembre estaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Barcelona Gipsy BalKan Orchestra

Nascuda fa cinc anys després de nombroses jam sessions compartides, la BGKO presenta actualment el seu quart disc, titulat en esperanto Avo Kanto (Satélite K, 2018). Dos dels seus integrants, l'acordionista italià Mattia Schirossa i el percussionista grec Stelios Togias, passaran aquest dissabte 8 de desembre pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar les singularitats d'una formació autènticament intercultural que, amb base a la ciutat de Barcelona, ha anat treballant un repertori eclèctic com pocs.

El septet que forma actualment el grup (la darrera incorporació al qual ha estat el clarinetista vallesà Dani Carbonell, ben conegut dels afeccionats al folk per projectes com Dúmbala Canalla o Petita Festa) ha estat girant tota aquesta tardor arreu d'Europa, accentuant l'amplitud del seu repertori, que poua en tradicions de molts països i cultures -de les comunitats albaneses del sud d'Itàlia al horo de Bulgària, passant per l'ex-Iugoslàvia, Turquia... passant per la tradicional catalana "El testament d'Amèlia" i el clàssic "El gallo rojo", de Chicho Sánchez Ferlosio-, i incorporant la denominació Balkan al nom del grup, en substitució de l'anterior Klezmer. Ritmes coixos, sonoritats d'amalgama, virtuosisme instrumental i la poderosa veu de la bagenca Sandra Sangiao conflueixen en el seu quart disc, amb un títol que, en esperanto, significa 'les cançons dels avis'.

Categorías: Música

Jordi Roura    5.dic.2018 19:32    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios