« "Lo Misteri de Nadal" de Quico el Cèlio | Portada del Blog | Luar Na Lubre a Barcelona »

Pau Riba i els seus "Pastorets"

    jueves 27.dic.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Les nadadales de Pau Riba

Jisàs de Netzerit, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4

Jisàs de Netzerit, els particulars pastorets de Pau Riba, es representaran divendres 28 de desembre a la sala Clap de Mataró. Seguiran Tiana (29 de desembre), Sant Cugat (30 de desembre), Pontós (4 de gener) i Vilassar de Dalt (6 de gener). I aquest dissabte 29, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  
Pau Riba i De Mortimers Foto: Arxiu Centre Artesà Tradicionàrius

Al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia s'han pogut veure per aquestes dates dues vessants ben diferents del folk de nadal. Si el 19 de desembre es va representar Lo misteri de Nadal, espectacle del grup tortosí Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, l'endemà, 20 de desembre, va ser el torn d'un altre clàssic: el Jisàs de Netzerit, de Pau Riba i el grup de rockers-clowns De Mortimers. A més de publicar-lo en forma de disc el 2001 amb col·laboracions especials (SisaPomadaJordi PujolMiguel FernándezPascal ComeladeSabor de GràciaRoger Mas...), l'artista representa i actualitza l'espectacle corresponent en teatres d'arreu cada any pels volts de Nadal.

Nodreixen l'espectacle l'imaginari de la Guerra de les Galàxies, les nadales tradicionals reconvertides en 'nadadales' i la sàtira i la crítica a través de recursos literaris com el sirventès —posar noves lletres a cançons conegudes—, o la correguda de vocals un punt a la dreta, generant un dialecte del català conegut com a Que-te-lé.
Categorías: Música

Jordi Roura   27.dic.2018 11:18    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios