« Pau Riba i els seus "Pastorets" | Portada del Blog | S'Estol des Gerricó »

Luar Na Lubre a Barcelona

    miércoles 30.ene.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Galícia màgica

Luar na Lubre, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El grup gallec Luar na Lubre va actuar el passat 24 de gener a la Barts de Barcelona presentant el seu àlbum Ribeira Sacra (Warner, 2018). Aprofitant el seu pas per Catalunya, van passar també pels micròfons de 'Tradicionàrius a Ràdio 4'. L'entrevista s'emetrà aquest 2 de febrer.
La formació actual de Luar na Lubre Foto: Arxiu del grup

D'ençà que va néixer l'any 1986 a Corunya, Luar na Lubre ha esdevingut un dels grups històrics del folk peninsular. Un dels seus creadors, el gaiter Bieito Romero, comentarà aquesta trajectòria i com el grup, que actualment reuneix vuit integrants, ha acabat fent una feina de resistència, reconeixement i militància en el panorama de la música folk, més enllà de les modes. 

A més, al programa sonaran unes quantes de les cançons i tonades que conformen el seu darrer àlbum, Ribeira Sacra, que fa referència a un paratge natural del sud de Lugo i el nord d'Orensa, amb una important concentració de monestirs romànics. En un d'aquests monestirs, San Pedro de Rocas, és on estan enterrats els avantpassats de Bieito Romero i on van gravar aquest treball, que també recull treballs de camp recollits en aquest territori, que compta amb col·laboracions com les del cantant Víctor Manuel i que vol reproduir tot el caràcter màgic dels racons de la Ribeira.

Després de passar per Barcelona, els Luar na Lubre continuaran amb una atapeïda gira de concerts per presentar aquest disc. El proper 23 de febrer estaran al Gran Teatre d'Elx. I de cara al proper projecte, ja pensen en dedicar un treball conceptual dedicat a les tradicions i llegendes vinculades als camins històrics de Sant Jaume.
Categorías: Música

Jordi Roura   30.ene.2019 17:10    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios