« S'Estol des Gerricó | Portada del Blog | Tornaveus, polifonia vocal tradicional »

4rt Labyrinth Catalunya a Cardedeu i Barcelona

    sábado 16.feb.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Abril de sons laberíntics

Cartell Labyrint Catalunya 2019

Labyrinth Catalunya, a Tradicionàrius a Ràdio 4

La quarta edició del Labyrinth Catalunya omplirà de músiques mediterrànies i orientals Cardedeu el proper mes d'abril. A més, el cicle s'ha aliat per primer cop amb el Tradicionàrius. En parlaran dos dels seus impulsors, Hristos Barbas i Anna Pont, aquest 16 de febrer al programa Tradicionàrius de Ràdio 4
Taller al Labyrinth Catalunya. Foto: Arxiu Labyrinth Catalunya

La deliciosa i refinada música de la guitarra i el kemenche dels turcs Erkan Ogur i Derya Turkan; les cançons amb ud de l'egipci Mustafá Said; les composicions innovadores del trio format per Efrén López, el cretenc Stelios Petrakis i el percussionista Bijan Chemirani; el repertori tradicional grec cantat per Katerina Papadopoulou, el duo de violí i violoncel format per Giorgos i Nikos Papaioannou... són algunes de les músiques que sonaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, aquest dissabte 16 de febrer, i que es podran escoltar en directe a la quarta edició del Labyrinth Catalunya. 

En la seva quarta edició, aquest festival omplirà de tallers i concerts diferents espais de Cardedeu entre l'11 i el 21 d'abril, amb tot d'actuacions de petit format –duos, trios, quartets...– i una trobada oberta a tothom el 13 d'abril amb concert, ballada i sopar grec a la plaça de Sant Corneli. En conjunt, un munt de músiques actuals, diverses i poc conegudes en aquesta banda del Mediterrani que, com assenyalen els organitzadors del festival, no només serveixen per gaudir, sinó també per obrir consciències i enderrocar barreres i prejudicis culturals.

Respecte a les edicions anteriors, la programació s'ha ampliat tant pel que fa als nous artistes que hi participaran per primer cop, com als temes dels tallers, que incorporaran elements de la música àrab, la medieval, el clarinet en el món balcànic i turc, etc. Una de les trobades més genuïnes i riques al voltant de la música d'arrel, sorgida del model i la manera de fer del Labyrinth de Creta, es presentarà enguany en el marc del festival Tradicionàrius, amb un concert l'11 d'abril al CAT de Ross Daly, fundador i director artístic del centre Labyrinth de Creta. S'acompanyarà de divuit músics de procedències diverses i establerts a Catalunya per interpretar les seves composicions.
 
Categorías: Música

Jordi Roura   16.feb.2019 14:16    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios