« Luar Na Lubre a Barcelona | Portada del Blog | 4rt Labyrinth Catalunya a Cardedeu i Barcelona »

S'Estol des Gerricó

    viernes 8.feb.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

De les mostres a la plaça viva

S'Estol des Gerricó, al Tradicionàrius a Ràdio 4

L'històric grup S'Estol des Gerricó va ser un dels participants a la passada edició del festival Tradicionàrius i a la festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. Dos dels seus integrants, Maria Mascaró i Lluís Vaquer, van aprofitar per passar pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  
Una de les primeres formacions de S'Estol des Gerricó Foto: Arxiu del grup

El Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 9 de febrer comptarà amb la participació de Maria Mascaró i Lluís Vaquer, que comentaran la història, el tarannà i l'actualitat d'un dels noms de referència pel que fa a la música popula mallorquina.

S'Estol des Gerricó va néixer el 1964 a Felanitx com una agrupació orientada fonamentalment a fer mostres de ball i indumentària tradicional. Per caracteritzar-se, van prendre el nom de les gerretes de fang típiques del poble i conegudes arreu de Mallorca. Poc a poc, però, van començar a fer ballades populars a plaça, fent prevaldre la participació i l'aprenentatge de tothom. També van anar incorporant noves creacions, instrumentacions i arranjaments, i actualment van combinant les mostres folklòriques de ball i indumentària amb els concerts de nou repertori, mentre que joves músics i balladors van prenent el relleu d'aquelles figures carismàtiques que van fer créixer S'Estol al llarg de 55 anys, com ara la guitarrista Francesca Adrover Tirado o el ballador Miquel Julià
Categorías: Música

Jordi Roura    8.feb.2019 13:59    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios