« Tornaveus, polifonia vocal tradicional | Portada del Blog | Ramon Nadal i el Centenari de Pete Seeger »

Clàudia Colom, noves cançons medievals

    viernes 1.mar.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Clàudia Colom, al Tradicionàrius a Ràdio 4

La cantant Clàudia Colom presentarà el proper 7 de març al CAT de Gràcia, en el marc del festival Tradicionàrius, les cançons que formaran part del seu primer disc com a solista, La flor del dimoni. Abans, aquest dissabte 2 de març, en parlarà al programa Tradicionàrius, l'hora folk de Ràdio 4.  
Clàudia Colom Foto: Laura Soriano

La cantant de La Seu d'Urgell reuneix en la seva persona dos vessants, que de fet són complementaris. Pel que fa a l'acadèmic, és medievalista i actualment fa un doctorat. I en el musical, va començar tocant amb grups de mètal, gòtic, i blues-rock... fins que va esdevenir cantant, lletrista i percussionista del grup Malva de Runa, formació que va publicar un disc molt interessant, Cor i destral (Picap, 2014), però que va acabar dissolent-se, després de passar per nombrosos canvis de formació.

Ara, el nucli central d'aquest primer treball de Clàudia Colom és "un viatge iniciàtic a través de la davallada als inferns, amb molta simbologia cristiana, un intent d'enfrontar-se a l'interior un mateix per alliberar-se". En definitiva, aquest és un projecte global que es materialitza en cançons com "Els crisantems a la tomba" i "El clavell i la carreta", posant l'accent en les lletres de creació, la cultura i la història medieval, el tractament de la imatge en col·laboració amb la fotògrafa Monica Quintana, i la influència de referents clars com L'Ham de Foc i Els Trobadors. I tot això, amb ambientacions mediterrànies (gralla i tarota, arpa...), però incorporant alhora sonoritats més industrials o properes al pop-folk.

El proper 7 de març al CAT, l'acompanyaran set músics: Anna Godoy (arpa clàssica de pedals, harmonies vocals), Àlex Guitart (baglama, kopuz, tombak), Ofer Ronen (ud, guitarra espanyola), Miquel Pérez(bendir), Jofre Gibert (cello), Albert Solé (gralla, tarota) i Christos Barbas (nei).  

Categorías: Música

Jordi Roura    1.mar.2019 12:53    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios