« Ramon Nadal i el Centenari de Pete Seeger | Portada del Blog | Xavier Batllès i "Humanos" »

Heura Gaya i el seu primer disc en solitari

    viernes 15.mar.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Amb veu pròpia

Heura Gaya, al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

El 8 de març passat, Heura Gaya va presentar el seu disc Gaya (Segell Microscopi, 2019) al festival Tradicionàrius. I aquest dissabte 16 de març, passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar les interioritats d'un disc cuinat a foc lent amb el qual l'artista de Juneda mostra una veu pròpia. 
Heura Gaya Foto: Anna Sarlé

Heura Gaya té una vida musical molt diversa. Formada tant en la interpretació de gralla com en el cant clàssic, la podem escoltar cantant amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials, amb el grup de polifonia Tornaveus i amb el grup La Típica que tancarà el Tradicionàrius amb les músiques de la festa major de Vilfranca.

Ara ha publicat el seu primer projecte personal, Gaya, que segons explica ella mateixa "té un plus especial, perquè hi he anat a buscar la meva pròpia veu i un llenguatge propi". Gaya ha estat cuinant aquest projecte -amb el qual va arribar a la final del Concurs Sons en la passada Fira Mediterrània- a foc lent, al llarg de cinc o sis anys, però a l'hora de posar fil a l'agulla ha comptat amb alguns elements de luxe, començant per la feina d'Eduard Iniesta en els arranjaments i la producció, la gravació als Estudis Aurha, les mescles sàvies de David Casamitjana... Pel que fa al repertori, Heura Gaya ha combinat ingredients molt diversos, de lieds de Franz Schubert Eduard Toldrà, cançons pròpies que es mouen entre el pop i el folk, una cançó de bressol sobre un poema de Maria Mercè Marçal, una cançó de pandero que homenatja les dones, etc. I una curiositat: 'Heura' és un nom que remet a la natura i 'Gaya' és la deessa de la terra. De manera que el nom li ha anat la mar de bé per titular un disc que és, entre altres coses, una declaració d'amor a la terra.

Categorías: Música

Jordi Roura   15.mar.2019 14:22    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios