« Clàudia Colom, noves cançons medievals | Portada del Blog | Heura Gaya i el seu primer disc en solitari »

Ramon Nadal i el Centenari de Pete Seeger

    viernes 8.mar.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Les mil cares de Pete Seeger

El món de folksinger nord-americà, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Fins el 12 d'abril el vestíbul del CAT de Gràcia acull l'exposició Pete Seeger: el poder de la cançó. Coincidint amb la mostra, l'estudiós i col·leccionista Ramon Nadal passarà dissabte 9 de març pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar aspectes poc coneguts del popular folksinger.
Pete Seeger, cantant en una reunió, el 1944 a Washington Foto: Biblioteca del Congrés dels EUA 

L'exposició que pot visitar-se al CAT ha estat produïda per l'associació Amics de Pete Seeger, que Ramon Nadal, juntament amb el grup Tren Seeger, ha creat per donar a conèixer el llegat i, sobretot, la vigència de l'obra del músic nord-americà. Precisament de la mà dels festivals Tradicionàrius i BarnaSants, els Treen Seeger encapçalaran un homenatge col·lectiu al músic de Nova York, que es farà el proper el 16 de març a L'Auditori de Barcelona, amb la participació de Quico Pi de la SerraGemma HumetGrup CosesPep Gimeno 'Botifarra' i Joana Gomila.

Abans, però, Pete Seeger, la seva vida i la seva música, protagonitzaran un programa especial del Tradicionàrius a Ràdio 4, amb la participació del mateix Ramon Nadal, on s'analitzaran facetes i matisos de la seva figura que sovint queden amagades darrera la imatge, més aviat estereotipada i unívoca, de la celebritat del folk: la seva visió del feminisme, la família i les relacions entre l'home i la dona; la relació amb el públic infantil, al qual va veure's abocat per vocació però també per necessitat quan amb els Weavers van entrar a les llistes negres i se'ls va prohibir actuar pels adults; la divulgació del repertori per a banjo i de cantants més joves i amb idees pròpies com Tom PaxtonBob DylanMalvina Reynolds...; les seves visites a Catalunya, de l'accidentat primer viatge a la celebració dels trenta anys de la cançó "Al vent", del seu gran amic Raimon, al Palau Sant Jordi, i, finalment, la vigència del seu llegat, especialment en temes com la lluita mediambiental o la igualtat entre les persones, a través de cançons que serveixen per afrontar bona part dels problemes actuals.

 

Categorías: Música

Jordi Roura    8.mar.2019 14:33    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios