« Miquel Gil i les seves "Geometries" | Portada del Blog | Música i concòrdia »

Mariona Sagarra al C.A.T. -Comentari-

    martes 9.abr.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

MARIONA SAGARRA QUARTET 1 Foto Juan-Miguel-Morales

Deixa’m tornar-te a dir, per si encara no ho sabies, que Mariona Sagarra Quartet són una bona aposta. Diumenge 31 de març van presentar al CAT el seu ja conegut disc Deixa’m tornar-te a dir, un recull de poemes de Montserrat Abelló, musicats i interpretats per Mariona Sagarra (veu i pedals), Raül Costafreda (guitarres i coros), Sasha Agranov (violoncel) i Marc Vila (percussió).

Un inici instrumental del concert convida a endinsar-se en un món íntim i carregat de connotacions emotives. Com no podia ser d’una altra manera la veu enregistrada de Montserrat Abelló recitant “cada nit un poema” permet gaudir de la força dels versos, sense intermediaris. Els poemes musicats del disc son peces cuidades i ben treballades on Mariona Sagarra ens tradueix els versos, apropiant-se’ls i respectant sempre el significat dels versos i la intenció del poema. L’acompanyament musical, com la prosòdia en els versos, ens convida a endinsar-nos en el significat de les paraules, amb una tècnica excel·lent, amb l’accent allà on toca.

I és un sortir i entrar, d’un poema a un altre, que aconsegueix submergir-nos en cadascun d’ells. Fins i tot, en un moment del concert, es trenca la calma amb el soroll d’un carrer de Barcelona, on clàxons, taxis i gent cridant ens fa “caminar ciutat endins”

A més, Raül Costafreda ens endinsa en el somni amb dos temes propis –amb lletra de la poeta- un dels quals dona nom al disc: un Foxtrot swingat que reflecteix una bonica anècdota de la relació entre el grup i Montserrat Abelló.

Al final del concert, després de fer-nos ballar a ritme de rumba, el grup proposa al públic deixar la seva opinió en un post-it a l’entrada.

No m’agradaria acabar sense deixar una petita nota, que no vaig poder deixar el dia del concert: quatre parets fan una casa però deixa’m tornar-te a dir és llar. Una llar molt ben construïda per quatre músics que convida a ser visitada de nou, i és així!

Dani BiN 2Dani Espresate Romero  (poeta)

Categorías: Música

Jordi Roura    9.abr.2019 17:38    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios