« Sons del món-1 | Portada del Blog | Las Migas de BCN al món »

Rusó Sala presenta "Desirem"

    sábado 27.abr.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Cançó d'autora mediterrània

Rusó Sala, a Tradicionàrius a Ràdio 4

L'empordanesa Rusó Sala, 'cançó d'autora mediterrània', passarà aquest dissabte 27 d'abril pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu nou àlbum, Desirem (Segell Microscopi, 2019), gravat al costat del percussionista Aleix Tobias i la multinstrumentista Míriam Encinas.
Míriam Encinas, Aleix Tobias i Rusó Sala   Foto: Dani Álvarez 

Rusó Sala
 comentarà bona part de les cançons del nou disc, i també com s'ha anat configurant la seva relació amb la música d'arrel a partir de l'aprenentatge amb figures com Rosa Zaragoza i de l'experiència de cantar amb l'orquestra de percussions ibèriques Coetus, i tot el repertori popular d'arreu de la Península Ibèrica.

Tot i estudiar jazz reglat al Taller de Músics, el gust pel repertori renaixentista i sefardita, i sobretot la coneixença de Zaragoza (amb qui va fer una gira a duo per Alemanya) i les llargues estones a casa estudiant les cançons de figures com Silvio Rodríguez, és el que ha anat determinant l'imaginari sonor de la cantant, molt arrelat al Mediterrani.

En començar a pensar com gravar les cançons d'aquest disc, Rusó Sala va pensar de seguida en el batec de les percussions d'Aleix Tobias, i poc després van pensar en incorporar una amiga comuna, Míriam Encinas, per enriquir a nivell de timbres i melodies un material que integra músiques diverses i lletres pròpies, a més d'adaptacions d'un text d'una trobairitz occitana i un altre de Ramon Llull

Categorías: Música

Jordi Roura   27.abr.2019 13:40    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios