« Las Migas de BCN al món | Portada del Blog | Marcel Casellas i les seves cobles »

Tarta Relena ens visita

    sábado 18.may.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Dues veus, un mar i alguna maquineta

Tarta Relena, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Marta Torrella i Helena Ros són Tarta Relena, un duo vocal que recentment ha presentat el seu primer disc, Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), amb un repertori a capel·la que viatja pel Mediterrani, de Mallorca a Grècia. Aquest dissabte 18 de maig, en parlaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. 
Tarta Relena

El viatge musical de les Tarta Relena ve de lluny. Amigues des que tenien sis anys, sempre han fet música juntes. Després de formar-se una amb el piano, l'altra amb clarinet i cel·lo, cap als 16 anys van començar també a cantar en una coral. 

Les ganes d'engegar un projecte personal totes dues els va fer començar a cantar a duo, primer amb una guitarra però de seguida concentrades en les veus a capel·la, buscant el contrast i el joc entre els seus timbres, molt contrastats. Per la via pràctica, el treball amb les seves veus i la recerca del més adient per aquest format els ha dut al repertori de les músiques mediterrànies, incorporant puntualment algun toc electrònic a la base orgànica de les veus.

El "Romanç de Cecília", la "Cançó de collir figues", que van escoltar de Maria del Mar Bonet empeltada amb elements de la islandesa Björk; la bullanguera "So de pastera"; la tonada sefardita "Morenica" inspirada en la versió del contrabaixista israelià Avishai Cohen o el clàssic del rembetiko "Tou Votanicou", amb un sintetitzador marcant el ritme a nou, sonaran aquest dissabte en el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 dedicat a les Tarta Relena.

Categorías: Música

Jordi Roura   18.may.2019 14:15    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios