« Las Migas de BCN al món | Portada del Blog | Marcel Casellas i les seves cobles »

Tarta Relena ens visita

    sábado 18.may.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Dues veus, un mar i alguna maquineta

Tarta Relena, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Marta Torrella i Helena Ros són Tarta Relena, un duo vocal que recentment ha presentat el seu primer disc, Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), amb un repertori a capel·la que viatja pel Mediterrani, de Mallorca a Grècia. Aquest dissabte 18 de maig, en parlaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. 
Tarta Relena

El viatge musical de les Tarta Relena ve de lluny. Amigues des que tenien sis anys, sempre han fet música juntes. Després de formar-se una amb el piano, l'altra amb clarinet i cel·lo, cap als 16 anys van començar també a cantar en una coral. 

Les ganes d'engegar un projecte personal totes dues els va fer començar a cantar a duo, primer amb una guitarra però de seguida concentrades en les veus a capel·la, buscant el contrast i el joc entre els seus timbres, molt contrastats. Per la via pràctica, el treball amb les seves veus i la recerca del més adient per aquest format els ha dut al repertori de les músiques mediterrànies, incorporant puntualment algun toc electrònic a la base orgànica de les veus.

El "Romanç de Cecília", la "Cançó de collir figues", que van escoltar de Maria del Mar Bonet empeltada amb elements de la islandesa Björk; la bullanguera "So de pastera"; la tonada sefardita "Morenica" inspirada en la versió del contrabaixista israelià Avishai Cohen o el clàssic del rembetiko "Tou Votanicou", amb un sintetitzador marcant el ritme a nou, sonaran aquest dissabte en el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 dedicat a les Tarta Relena.

Categorías: Música

Jordi Roura   18.may.2019 14:15    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios