« "Canti della montagna" amb Coro SAT | Portada del Blog | Menut i un guitarró »

El duet "Criatures" hi torna

    viernes 21.jun.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Més cambra d'arrel, si us plau!

El duet Criatures, al programa Tradicionàrius de Ràdio 4

El duet d'acordió diatònic i gralla Criatures passaran aquest dissabte 21 de juny pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu segon disc, Praxinoscopi (Segell Microscopi, 2019). Un pas més, provat i rumiat, en el colorista i elegantíssim terreny de la 'cambra d'arrel'.
Criatures Foto: Juan Miguel Morales

El duet Criatures van publicar el seu primer disc, Taumàtrop (Picap, 2017), després de guanyar el Concus Sons de la Mediterrània 2016. Enguany han publicat el seu segon àlbum, on continuen experimentant –i jugant– amb el concepte de cambra d'arrel: patrons tradicionals arranjats meticulosament per acordió diatònic i gralla, donant pas a colors inèdits en el panorama del folk català i donant espai també a les dèries i gustos dels seus dos integrants (per exemple, els ballets vuitcentistes catalans, en el cas de l'acordionista Marçal Ramon, o la música llatinoamericana, en el cas del graller Ivó Jordà).

De tot això se'n parlarà en un programa monogràfic on també sonaran unes quantes de les peces que conformen Praxinoscopi, que ha comptat amb la producció de Dani López: "Ball pla d'Andorra", del mateix López; "Corta Jaca", de la carioca Francisca Gonzaga; "La cigarrera", de Josep Serra; "La balanguera", amb la veu de Joana Gomila; "Apa tu!", de Marçal Ramon i la sardana "Sant Martí del Canigó", del mestre Pau Casals.

Categorías: Música

Jordi Roura   21.jun.2019 13:42    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios