« Violins del Mediterrani i cançons de Grècia | Portada del Blog | Pau Benítez i Fanfarra »

Toni Xuclà presenta Shen Nü

    miércoles 13.nov.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Tresors sonors, tresors filmats

Toni Xuclà, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Toni Xuclà protagonitzarà aquest dissabte 16 de novembre el programa Tradicionàrius a Ràdio 4. Hi presentarà el seu darrer projecte, una original proposta on es combinen la música de Toni Xuclà i els seu grup amb les imatges de tres pel·lícules dels anys trenta filmades a la Xina, el Japó i Catalunya.
Presentació de 'Shen Nu i altres tresors amagats' Foto: Arxiu Toni Xuclà

Shen Nü i altres tresors amagats és un disc (Picap, 2019) i també un espectacle de música en directe sobre tres pel·lícules dels anys trenta del segle passat que parlen de tresors amagats: Shen Nü (Xangai, 1934), un drama sobre una prostituta que mira de tirar endavant amb el seu fill; El més sublim (Costa Brava, 1927), amb imatges de gran valor documental de la vida als pobles de Blanes, Lloret de Mar, Palamós i Tossa de Mar); i un film d'animació, menys dramàtic i més divertit, Sanko i el pop (Japó, 1933). 

Xuclà és un acreditat creador d'espais sonors des que va començar a dedicar-se professionalment a la música, als 18 anys, i explica que aquest ha sigut un dels projectes més especials que ha ideat: "Una cosa és fer una cançó, una altra un disc i una altra una obra amb una intenció i una personalitat en si mateixa. I en aquest sentit, aquest projecte té per mi una cosa buscada i valuosa, i és que té molts punts de lectura diferents, des del pur plaer de deixar-se anar per la música i les imatges a les reflexions més morals sobre la condició humana que poden suscitar".

El repertori que acompanya el fil de les imatges el formen fonamentalment les composicions de Xuclà, tant cantades com instrumentals, a partir d'inspiracions tan insòlites com algunes de les poesies que les prostitutes xineses han escrit al llarg dels segles o una final d'un concurs de glosa amb Maribel Servera, tot i que també hi ha referències diverses com el tresor barroc "Stabat mater" de Pergolesi. Instrumentalment, el vestit del projecte també és prou original: hi ha el hang de Ravid Goldschmidt, les guitarres del mateix Xuclà, violoncel d'Oriol Aymat i la veu de Eva Kaué.



Categorías: Música

Jordi Roura   13.nov.2019 19:44    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios