« Cançons de cavalls | Portada del Blog | Toni Xuclà presenta Shen Nü »

Violins del Mediterrani i cançons de Grècia

    sábado 9.nov.2019    por Jordi Roura    0 Comentarios

Passeig violinístic pel Mediterrani

Violinistes de diversos estils i cançons gregues, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El violí sona de maneres molt diferents arreu del Mediterrani. En deixarà constància l'espai Tradicionàrius a Ràdio 4 del dissabte 9 de novembre, que anirà del camp de Màlaga a Grècia. I en aquest darrer país es quedarà el programa durant la seva segona meitat, en què sonaran cançons gregues diverses. 
Verdiales de Málaga
Colla malaguenya de 'verdiales' Foto: Viquipèdia

Acompanyat d'una bona colla d'instruments gatzarosos o entotsolat i lacònic. Acompanyant les danses populars o fent gala de virtuosisme i expressivitat. El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 9 de novembre farà durant el seu primer tram un viatge per diverses expressions del violí a les músiques populars mediterrànies. Hi haurà els sons dels gitanos manouche, les tradicions algerianes que van del rai a la música clàssica i orquestral, un violinista de les valls occitanes del nord d'Itàlia que feia ballar tothom amb el sol so cru del seu instrument, les animades colles de verdiales dels sensuals camps de Màlaga, buleries tocades per un violinista flamenc i violins enquadrats en les danses populars gregues. 

I precisament a Grècia es quedarà el programa durant la seva segona part, amb mostres de rebetiko, cançons festives de Macedònia, danses de Creta, col·laboracions entre dives gregues i turques i fins i tot un valset de Manos Hadjidakis, "Els somnis perduts".

Categorías: Música

Jordi Roura    9.nov.2019 12:26    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios