« Kepa Aurrera | Portada del Blog | Passejant pel Nord »

Arnau Obiols, canta

    viernes 24.ene.2020    por Jordi Roura    0 Comentarios

Saba, saba, pell de branca...

Arnau Obiols, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4

El passat dijous 16 de gener, Arnau Obiols va obrir el nou cicle de concerts arran d'escenari al festival Tradicionàrius, presentant el disc Tost (Segell Microscopi, 2019) i entusiasmant el públic. Aquest dissabte 25 de gener, el bateria de la Seu d'Urgell en parlarà al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. 
Arnau Obiols Foto: Pepe Camps

"Una feina artesanal, delicada, íntima... i satisfactòria". Així defineix el percussionista Arnau Obiols l'elaboració del seu tercer disc com a solista, Tost. Un àlbum en què, a diferència dels dos anteriors, el presenta tot sol a l'escenari, amb la potència i intensitat que això comporta, i es llança a cantar. I no ha cantat un repertori qualsevol, sinó que ha abordat, amb maneres més de cantador popular que no pas de cantant acadèmic, tot un corpus de tonades i melodies lligades al seu entorn més immediat, tant familiar com geogràfic. A això s'hi suma tot un arsenal d'instruments tradicionals i artesanals, a més de pedres i objectes no estrictament musicals, que el músic incorpora a la posada en escena, i algunes veus originals i sons de natura, gravat tot pel mateix Arnau.

De tot això en parlarà Arnau Obiols, en una entrevista en què sonaran també algunes de les peces de l'àlbum, totes lligades tradicionalment a funcionalitats molt concretes entre la gent de muntanya: "Saba", "Pregària per fer ploure", "Vaig al bosc", "El ganivet de dos talls", "El cabrer", "Lo moliner i la molinera de Llavorsí", "Cant de batre"...

Categorías: Música

Jordi Roura   24.ene.2020 12:58    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios