« Lluís Gómez, banjo d'El Maresme | Portada del Blog | Cançons de primavera i flors »

Joana Gomila presenta "Paradís"

    sábado 14.mar.2020    por Jordi Roura    0 Comentarios

Illes valentes

Joana Gomila, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Són temps d'aïllament, de navegar sense mapes i també d'articular arxipèlags alternatius... d'això va precisament el darrer disc de Joana GomilaParadís (Bubota Discos, 2020). La cantant manacorina en parlarà aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Laia Vallès i Joana Gomila Foto: Dorothee Elfring

El 27 de febrer passat Joana Gomila va presentar al festival Tradicionàrius l'àlbum Paradís, gravat a duo amb la teclista Laia Vallès. Es tracta d'una obra valenta, que assumeix l'electrònica com a part central de la proposta, per barrejar-se amb la música tradicional, la poesia i l'experimentació.

Si el seu anterior treball, Folk Souvenir (Bubota Records, 2016), era un plantejament personal sobre què era per aquesta cantant la música tradicional, a Paradís explica que hi ha una altra perspectiva: "La mirada no és enrere, sinó que d'una manera lliure i juganera, intento generar una cosa nova on hi acaben apareixent melodies que sí que tenen connexió amb la tradició".

"Sempre intento apaivagar alguna inquietud i fer una immersió profunda en algun tema. Aquest disc és una recerca sobre el concepte d'illa, a nivell de territori però també individual". La producció de Jaume Manresa i les mescles de Joan Miquel Oliver han acabat d'arrodonir un treball que presenta també una cura especial en l'apartat gràfic.

De tot això en parlarà Joana Gomila al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, on sonarà també bona part del repertori de Paradís: "Ei, ei, ei", "Dianita", "Es ametlers", "La jota dels hereus", "Illes", "No tenim mapes", "Si mir a la mar"...

 

 
Categorías: Música

Jordi Roura   14.mar.2020 13:00    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios