« Lluís Gómez, banjo d'El Maresme | Portada del Blog | Cançons de primavera i flors »

Joana Gomila presenta "Paradís"

    sábado 14.mar.2020    por Jordi Roura    1 Comentarios

Illes valentes

Joana Gomila, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Són temps d'aïllament, de navegar sense mapes i també d'articular arxipèlags alternatius... d'això va precisament el darrer disc de Joana GomilaParadís (Bubota Discos, 2020). La cantant manacorina en parlarà aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Laia Vallès i Joana Gomila Foto: Dorothee Elfring

El 27 de febrer passat Joana Gomila va presentar al festival Tradicionàrius l'àlbum Paradís, gravat a duo amb la teclista Laia Vallès. Es tracta d'una obra valenta, que assumeix l'electrònica com a part central de la proposta, per barrejar-se amb la música tradicional, la poesia i l'experimentació.

Si el seu anterior treball, Folk Souvenir (Bubota Records, 2016), era un plantejament personal sobre què era per aquesta cantant la música tradicional, a Paradís explica que hi ha una altra perspectiva: "La mirada no és enrere, sinó que d'una manera lliure i juganera, intento generar una cosa nova on hi acaben apareixent melodies que sí que tenen connexió amb la tradició".

"Sempre intento apaivagar alguna inquietud i fer una immersió profunda en algun tema. Aquest disc és una recerca sobre el concepte d'illa, a nivell de territori però també individual". La producció de Jaume Manresa i les mescles de Joan Miquel Oliver han acabat d'arrodonir un treball que presenta també una cura especial en l'apartat gràfic.

De tot això en parlarà Joana Gomila al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, on sonarà també bona part del repertori de Paradís: "Ei, ei, ei", "Dianita", "Es ametlers", "La jota dels hereus", "Illes", "No tenim mapes", "Si mir a la mar"...

 

 
Categorías: Música

Jordi Roura   14.mar.2020 13:00    

1 Comentarios

Me encanta Joana. Soy fiel seguidor a ti, siempre estoy pendiente a todo lo que publica en su web oficial https://www.joanagomila.com/.

Saludos!!!

miércoles 25 mar 2020, 10:58

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios