« Tomeu Matamalas, pioner del folk-rock en català | Portada del Blog

Viatges i aprenentatges amb Ernest Martínez

    viernes 4.jun.2021    por Jordi Roura    1 Comentarios

Ernest Martínez, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 29 de maig conversarà amb un d'aquells músics que, discretament, han anat formant part en moltes de les aventures més interessants que s'han impulsat a casa nostra al voltant de la música popular: Ernest Martínez.
Ernest Martínez en acció

De Sardineta Pernil Latino, dels gitanos de Gràcia a Rumba 3, de Luis Delgado al grup de folk Tralla, de Bosque Mágico a Amordiscos La Tribu de Santi Arisa... són algunes de les propostes que sonaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 28 de maig per il·lustrar la conversa amb el percussionista Ernest Martínez.

El 1979 va estudiar a l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona amb Pedrito Díaz i Xavier Batllés , i això ja el va marcar. Del 83 al 87 va viure a París descobrins els secrets de la tabla índia, les percussions africanes i brasileres, etc. De la multicultural urbs francesa va tornar a Barcelona, on va continuar estudiant vibràfon. La musicoteràpia, el teatre, i també els casaments a la sala Apolo i la Cibeles al costat de personatges com el gran gitano Chango, han estat altres dels àmbits on ha après, i suat, de valent, aquest músic que ha apostat fort al llarg de la seva carrera per l'autoproducció i la construcció d'un camí propi i amarat de tota mena de cultures. "Personalment, la música em serveix per viatjar, per conèixer la seva riquesa infinita i colossal i per treballar en equip. He tingut la sort de tenir excel·lents mestres i companys de viatge", assegura Ernest Martínez amb passió. I respecte el canvi de paradigma que sembla atravessar actualment la professió de músic, afegeix: "La música ha de retornar a la tribu amb el seu sentit místic i ritual, és un bé de primera necessitat per la felicitat de les persones. Els músics no som gent de mal viure ni bohemis. Som una mica offside, amb eternes dificultats específiques, però hi ha exemples de referència a seguir com l'experiència de ser músic a França, on està molt ben tractat i considerat com a treballador del sector artístic. Confiem que les noves generacions sàpiguen trobar i defensar el valor de la música". 
Categorías: Música

Jordi Roura    4.jun.2021 12:14    

1 Comentarios

PROFUNDAS BORRASCAS AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, TEMPORALES DE VIENTO AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, OLAS DE CALOR TROPICALES AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, OLAS DE FRÍO GLACIALES AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, TROMBAS DE AGUA AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, TORMENTAS AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, NEVADAS AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO, PEDRISCOS AGUJERO DE LA CAPA DE OZONO.

sábado 5 jun 2021, 02:36

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios