« Carles Dénia presenta Ausiàs March a Ràdio 4 | Portada del Blog | Jornades Seeger a Catalunya »

Recordant Maria Dolors Laffitte

    miércoles 14.feb.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Estimada Maria Laffitte          (Jordi Martí Fabra)

Alfons i Míriam Encinas recorden la cantant aquest 15 de febrer al Tradicionàrius

De veu clara i cabells blancs, Maria Laffitte va ser una persona estimadíssima en el món de la música tradicional i el folk. Aquest 15 de febrer, a deu anys de la seva mort, Alfons i Míriam Encinas oferiran un concert d'homenatge a la cantant al Tradicionàrius (CAT, 22 h, entrada lliure). Dissabte 17 protagonitzarà un programa especial de Tradicionàrius a Ràdio 4 i diumenge 18 se la recordarà a Santa Maria de Porqueres.
Maria Laffitte. Foto: Arxiu del CAT 

L'osonenca  Maria Dolors Laffitte va formar part del grup de músics que l'any 1988 van crear el Tradicionàrius. Per això, i també perquè va ser una artista entranyable com cap altra, el festival de folk ha decidit recordar-la especialment en aquesta edició. La seva parella i la seva filla, Alfons i Míriam Encinas, oferiran un concert especial al CAT en què es posaran en relleu tots els vessants de la seva polièdrica trajectòria: música, poesia, història, tradició, misticisme, educació, natura...

A més, aquest dissabte 17 de febrer el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 li dedicarà una emisió especial dedicada a explorar i descobrir aspectes destacats, i d'altres de poc coneguts, de la seva trajectòria: els inicis al món de la cançó fent duo amb Montse Ginesta i cantant ranxeres; el debut al programa Radioscope amb 17 anys, com a Maria Dolors i versionant Joan Manuel Serrat; el debut discogràfic l'any 1968 amb quatre cançons occitanes adaptades al català; les versions en català de grans figures de la cançó francesa com Jean Ferrat i Jacques Brel; la participació amb Lluís Llach al Festival de la Canción de Barcelona; l'experiència del 1971 amb cançons d'Israel orquestrades per un jove Joan Albert Amargós; la feina al teatre musical en muntatges com Bestiari, sobre textos de Pere Quart i música de La Trinca, i el Rocky Horror Show, i també a les sessions de Ca Barret de la Cova del Drac barcelonina; la llarga col·laboració amb el grup Ara Va de Bo -substituïnt Xesco Boix - i la feina a Ràdio 4 al programa infantil Mainada; l'àlbum Hello Dolors(Pebrots/Edigsa, 1975), en col·laboració amb figures de la Nova Cançó; els discos amb La Corranda, la feina amb Alfons Encinas amb el grup L'Arc en el Cel ; l'èxit i el prestigi que va assolir amb el grup Els Trobadors , amb la incorporació de la seva filla Míriam Encinas; el disc de cançons tradicionals catalanes acompanyada de Lautaro Rosas, etc. 

 
La Corranda, el 1976 a Begues Foto: Julià Peiró

Finalment, aquest diumenge 18 de febrer a l'Església de Santa Maria de Porqueres, a la vora de l'estany de Banyoles, es farà a partir de les 12 h un altre homenatge a Maria Laffitte amb actuacions musicals, dinar, poesia, projeccions audiovisuals, etc.

 
Maria Laffitte Foto: Arxiu del CAT
Categorías: Música

Jordi Roura   14.feb.2018 17:16    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios