« Carles Dénia presenta Ausiàs March a Ràdio 4 | Portada del Blog | Jornades Seeger a Catalunya »

Recordant Maria Dolors Laffitte

    miércoles 14.feb.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Estimada Maria Laffitte          (Jordi Martí Fabra)

Alfons i Míriam Encinas recorden la cantant aquest 15 de febrer al Tradicionàrius

De veu clara i cabells blancs, Maria Laffitte va ser una persona estimadíssima en el món de la música tradicional i el folk. Aquest 15 de febrer, a deu anys de la seva mort, Alfons i Míriam Encinas oferiran un concert d'homenatge a la cantant al Tradicionàrius (CAT, 22 h, entrada lliure). Dissabte 17 protagonitzarà un programa especial de Tradicionàrius a Ràdio 4 i diumenge 18 se la recordarà a Santa Maria de Porqueres.
Maria Laffitte. Foto: Arxiu del CAT 

L'osonenca  Maria Dolors Laffitte va formar part del grup de músics que l'any 1988 van crear el Tradicionàrius. Per això, i també perquè va ser una artista entranyable com cap altra, el festival de folk ha decidit recordar-la especialment en aquesta edició. La seva parella i la seva filla, Alfons i Míriam Encinas, oferiran un concert especial al CAT en què es posaran en relleu tots els vessants de la seva polièdrica trajectòria: música, poesia, història, tradició, misticisme, educació, natura...

A més, aquest dissabte 17 de febrer el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 li dedicarà una emisió especial dedicada a explorar i descobrir aspectes destacats, i d'altres de poc coneguts, de la seva trajectòria: els inicis al món de la cançó fent duo amb Montse Ginesta i cantant ranxeres; el debut al programa Radioscope amb 17 anys, com a Maria Dolors i versionant Joan Manuel Serrat; el debut discogràfic l'any 1968 amb quatre cançons occitanes adaptades al català; les versions en català de grans figures de la cançó francesa com Jean Ferrat i Jacques Brel; la participació amb Lluís Llach al Festival de la Canción de Barcelona; l'experiència del 1971 amb cançons d'Israel orquestrades per un jove Joan Albert Amargós; la feina al teatre musical en muntatges com Bestiari, sobre textos de Pere Quart i música de La Trinca, i el Rocky Horror Show, i també a les sessions de Ca Barret de la Cova del Drac barcelonina; la llarga col·laboració amb el grup Ara Va de Bo -substituïnt Xesco Boix - i la feina a Ràdio 4 al programa infantil Mainada; l'àlbum Hello Dolors(Pebrots/Edigsa, 1975), en col·laboració amb figures de la Nova Cançó; els discos amb La Corranda, la feina amb Alfons Encinas amb el grup L'Arc en el Cel ; l'èxit i el prestigi que va assolir amb el grup Els Trobadors , amb la incorporació de la seva filla Míriam Encinas; el disc de cançons tradicionals catalanes acompanyada de Lautaro Rosas, etc. 

 
La Corranda, el 1976 a Begues Foto: Julià Peiró

Finalment, aquest diumenge 18 de febrer a l'Església de Santa Maria de Porqueres, a la vora de l'estany de Banyoles, es farà a partir de les 12 h un altre homenatge a Maria Laffitte amb actuacions musicals, dinar, poesia, projeccions audiovisuals, etc.

 
Maria Laffitte Foto: Arxiu del CAT
Categorías: Música

Jordi Roura   14.feb.2018 17:16    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios